Búvárbiztosítás

Díjszámítás Szolgáltatások Információk Magunkról Hasznos tanácsok

Utasbiztosítás
Hasznos tanácsok külföldre utazóknak

Röviden segítséget kívánunk adni, hogy az utasbiztosítás mellett milyen más módon fokozható biztonságunk külföldre történő utazás során:

Védőoltások
Magyarországon egyetlen kötelező védőoltás van, a Közép-Afrika és Dél-Amerika bizonyos országaiba utazók kötelesek magukat beoltatni sárgaláz ellen. Viszont külföldi országok előírhatnak a beutazók számára más fertőző betegségek elleni védőoltásokat is, ezért utazás előtt érdemes erről tájékozódni.

Vízumkötelezettség
A vízummentes országok listája folyamatosan változik, ezért érdemes utazás előtt tájékozódni. A vízumot a kiutazás előtt be kell szerezni, mert ma már szinte sehol nincs lehetőség arra, hogy a határon (repülőtéren) kérhessünk beutazó vízumot. Vízum nélkül általában 60-90 napig tartózkodhatunk egy országban, turistaként. Ha úti célunkat nem közvetlen beutazással érjük el, akkor azon országok vízumszabályozását is meg kell ismernünk, melyeket átutazunk. A Külügyminisztérium honlapján lehet tájékozódni arról, hogy magyar állampolgárok útlevéllel, mely országokba utazhatnak vízummentesen.

Nemzetközi jogosítvány
Nemzetközi vezetői engedélyt annak adhat ki az okmányiroda, aki érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, és olyan országban kíván vezetni, amelyben nemzetközi szerződés vagy viszonyosság alapján az érvényes magyar okmány járművezetésre nem jogosít. Nemzetközi jogosítvány nem szükséges az alábbi országokba: az Európai Unió összes tagállama, valamint Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Brazília, Bulgária, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Fülöp-szigetek, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Szenegál, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe. Nemzetközi jogosítványt az érvényes hazai vezetői engedéllyel rendelkezők igényelhetnek, erről bővebben itt olvashat.

Nemzetközi diákigazolvány
A nemzetközi diákigazolványt minden 12. életévét betöltött nappali tagozatos diák kiválthatja. Az igazolvány birtokában számtalan kedvezmény vehető igénybe, ezért érdemes tájékozódni a kiváltási lehetőségekről. A kiváltáshoz mindössze az érvényes diákigazolvány, egy szabvány igazolványkép és 1.300 Ft éves kártyadíj szükséges.

Sebességhatárok és autópálya díjak az EU tagállamaiban
Az EU tagállamaiban lakott területen belül általában 50 km/h a korlátozás, kivéve az Egyesült Királyság és Írország területét. Lakott területen kívül 80-100 km/h között változik a szabályozás. Indulás előtt érdemes tájékozódni, mert egy esetleges büntetés igencsak megviselheti pénztárcánkat.

búvárbiztosítás utasbiztosítás búvár búvárkodás búvárbiztosítás utazás merülés biztosítás

Adatvédelem | Jogi közlemény Copyright ©2007 CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.
1065 Budapest, Ó u. 2. - Tel: (1) 999-0620